четвер, 25 лютого 2021 р.

Пригорнись до Лесиного слова

До 150-річчя від дня народження видатної письменниці Лесі Українки у бібліотеці був організований літературно-мистецький тиждень «Пригорнись до Лесиного слова», який розпочався відкриттям книжкової виставки «Княгиня української поезії». Поетичний салон відкрив свої двері для членів клубу «Серпанок». Учасники заходу ознайомилися з життєвим і творчим шляхом відомої письменниці, читали улюблені вірші, слухали пісні на вірші поетеси. Для молодших школярів СПМШ №16 бібліотекар Галина Чередник підготувала цикл літературних бесід «Леся Українка – дітям». Світлана Могорит підготувала віртуальну книжкову виставку «Ти себе Українкою звала», яка розміщена блозі бібліотеки «БібліоВсесвіт».

Завершився тиждень підведенням підсумків дитячого онлайн-конкурсу на кращу ілюстрацію до творів Лесі Українки «Леся Українка і Я», у якому взяли участь читачі бібліотек міста, учні студій образотворчого мистецтва ЦПО «Соняшник», учні шкіл міста, діти Фурсівської ОТГ. У 160 малюнках проілюстровані широковідомі твори великої Українки, як наприклад: «До тебе, Україно», «Стояла я і слухала весну», «Я в серці маю те, що не вмирає». Найбільше ілюстрацій до дитячої поезії Лесі Українки. Лідерами стали вірші «Ой вишеньки, черешеньки», «Мамо, іде вже зима», «На зеленому горбочку», казки «Біда навчить», «Ох» та інші. Усі дитячі роботи надзвичайно гарні та оригінальні. Кожна ілюстрація заслуговує на перемогу, тому було надзвичайно складно обрати найкращі малюнки .

Журі у складі відомих художників: члена Спілки художників України, майстра декоративно-вжиткового мистецтва Валерія Вовченка; керівника студії «Берестяночка» ЦПО «Соняшник», майстра декоративно-вжиткового мистецтва Валентини Коробко та депутата Білоцерківської міської ради Ольги Нагорної визначили переможців.

Спонсорами конкурсу «Леся Українка і Я» виступили управління культури і туризму Білоцерківської міської ради (кер. Ю. Ковальська, міська ЦБС ім. П.Красножона (директор Р. Григоренко).Талановиті діти з багатодітних родин отримали подарунки від депутата міської ради Ольги Нагорної.

Вітаємо переможців та учасників конкурсу! Бажаємо всім здоров’я, радості, творчого натхнення!

Немає коментарів:

Дописати коментар