суботу, 27 лютого 2021 р.

Дуже сильний, хижий звір живе в Арктиці, повір

 

27 лютого - Міжнародний день полярного ведмедя. Мета цього дня - звернути увагу світової спільноти на причини, які сприяють зникнення цих прекрасних тварин з нашої планети.

Білі ведмеді, безсумнівно, є одними з найбільш дивовижних тварин нашої планети, адже цим величним тваринам вдається вижити в одному з найбільш екстремальних і холодних місць на Землі.

➢Білий ведмідь — найбільший теплокровний хижак на планеті. Вага білого ведмедя може досягати 1 000 кг, а довжина 3,5 – 4 метрів.

➢Біла ведмедиця, що приносить за один раз від 1 до 3 дитинчат, виношує їх протягом 8 місяців.Ведмежата з’являються на світло в барлозі в період між листопадом і груднем. А вже в кінці березня — початку квітня самка з дитинчатами вибирається з барлоги.

➢Білих ведмедів вважають великими чепурунами. Ці тварини витрачають щодня 15-20 хвилин на гігієнічні процедури, при цьому ретельно очищаються від залишків налиплого бруду і частинок їжі.

➢Якщо білий ведмідь не може знайти їжу протягом більш, ніж 7 - 10 днів, його метаболізм сповільнюється, і він починає спалювати свої жирові запаси, поки не знайде собі їжу.

➢Завдяки їх винятковій біологічній будові, білі ведмеді надзвичайно теплокровні тварини. Їх температура тіла ніколи не опускається нижче 31 градусів за Цельсієм. Вони іноді навіть уникають бігу та інших фізичних навантажень, щоб не перегріватися.

➢Білий ведмідь є відмінним плавцем і часто може плисти протягом декількох днів. Один ведмідь плив безперервно протягом 9 днів в холодному Беринговому морі, подолавши відстань у 687 кілометрів, щоб дістатися до льоду далеко від землі. Вони, як правило, пливуть зі швидкістю 10 кілометрів на годину.

➢Ведмеді володіють відмінним нюхом. Вловити запах тюленя, вибрався на лід, вони можуть на відстані 32 кілометрів.

➢Середня тривалість життя полярних ведмедів в дикій природі становить близько 30 — 35 років 

Немає коментарів:

Дописати коментар