четвер, 5 листопада 2020 р.

Наші на карті світу

Для зростання творчих і обдарованих діток необхідний гарний приклад.
Пропонуємо прочитати книги про видатних людей, чиї історії вражають, надихають і вселяють віру, що все можливо, якщо мати мрію та докладати зусиль для її здійснення.
Авторка книги "Наші на карті світу" Уляна Скицька підготувала 80 цікавих історій про 80 непересічних людей. Це справді вражає, скільки визначних особистостей, чиїми винаходами користується весь світ, мають українське коріння або ж є вихідцями з України. А ще більше вражає, як мало ми насправді про них знаємо. Історія кожного героя – це вибухова суміш з їхньої наполегливості, збігу обставин та простого везіння. Ця книжка покликана насамперед познайомити з визначними досягненнями та повернути на рідну землю забуті імена «наших».
Пізнавальна книжка французьких авторів Жан-Бернара Пуї, Сержа Блоха, Анн Бланшар «Енциклопедія неуків, бунтівників та інших геніїв» присвячена тим, кого у школі вважали невдахою і невігласом і хто згодом залишив помітний слід в історії, літературі, мистецтві чи науці. Книжка пропонує «зняти з п’єдесталів» видатних людей і зазирнути у їхнє дитинство, сповнене захопливих і кумедних пригод. Ви дізнаєтесь, що, якби малий Джузеппе Верді, образившись, не накричав на священика або не запізнився б у церкву, в яку якраз вдарила блискавка, то, можливо, світ не почув би його найвидатніші опери; якби Чарльз Дарвін замість того, щоб сумлінно сидіти за партою в школі, не проводив так багато часу за рибальством, полюванням і дослідженням комах, то, можливо, і зробив би революцію у вивченні історії життя на землі. Як і в історіях «наших», не останню роль в їхньому житті відіграла випадковість.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар