пʼятницю, 31 липня 2020 р.

ЇЇ книгами зачитуються діти всього світу

31 липня, народилася британська письменниця Джоан Роулінг. Вона здебільшого відома як авторка серії романів про чарівника Гаррі Поттера. Її книги отримали світове визнання та безліч нагород. Окрім того, своєю письменницькою діяльністю Джоан змусила дітей усього світу полюбити книги та процес читання.
Цікаво, що:
  • Першу свою розповідь "Кролик" Джоанна написала в шість років. І, відчувши свій неперевершений талант, відправилася до видавництва, аби опублікувати свій шедевр. Утім, там відмовили юну письменницю від такої задумки.
  • Перед виходом роману "Гаррі Поттер і філософський камінь" письменниці відмовило 14 видавничих агентств. Ніхто не хотів друкувати історію про хлопчика-чарівника, яку написала жінка. Тому авторці довелося скоротити Джоанна до Дж., аби книгу швидше розкупили (на даний момент продано більше як 450 млн книг).
  • Книги, а пізніше і фільми про Гаррі Поттера різко підняли попит на сов як домашніх улюбленців. Втім згодом через те, що люди не в змозі були доглядати за дикими птахами, більшість із них опинилися на вулиці. Схожа історія була і з виходом фільму "101 далматинець".
  • З нагоди двадцятиліття виходу першої частини поттеріани сайт Bookstr опублікував 17 найцікавіших обкладинок книги «Гаррі Поттер і філософський камінь» з усього світу. До числа найкращих потрапила і обкладинка українського видавництва «А-Ба-Ба-Га-Ла-Ма-Га».
Джоан Роулінг стала першою письменницею-мільярдером завдяки своїм книгам. Сьогодні вона є найвисокооплачуванішою світовою авторкою.

Немає коментарів:

Дописати коментар