пʼятницю, 31 липня 2020 р.

Знайомтесь, український олімпієць


Привіт, Токіо-2021!
СТАНІСЛАВ ГОРУНА(карате)
МЕГАТАЛАНОВИТИЙ БОЄЦЬ! Stanislav Horuna
На Іграх в Токіо в олімпійській програмі дебютує карате. Рік тому в інтерв’ю Радіо Свобода український каратист Станіслав Горуна зазначив, що мріє зібрати три золоті нагороди світових форумів. У 2017 році він став переможцем Всесвітніх ігор – такий собі аналог Олімпіади з неолімпійських видів. На той момент карате ще не увійшло «до олімпійської родини». У 2019 році Станіслав виграв ІІ Європейські ігри, при чому у фіналі молодий, але вже титулований, український каратист вийшов проти справжньої легенди азербайджанського карате – Рафаеля Агаєва (п’ятиразовий чемпіон світу та семиразовий чемпіон Європи). Проте Горуна довів, що перемагати можна навіть більш досвідченого. Тож дві медалі з трьох вже в кишені «українського козака», залишається лише «золото» з Олімпіади.
«Був готовий до цього. Впродовж місяця читав новини, аналізував. Але зараз спустошення якесь. Хоча на мене переноси змагань жодним чином не впливають. Мені треба близько трьох тижнів правильної підготовки, і я повернуся до потрібної форми. Відмінили, шкода. Але 17 років чекав на ці Ігри, ще один рік можу почекати», – каже Горуна.

Його називають «Український козак», він – володар поки що єдиної чоловічої ліцензії на Олімпійські ігри з карате!
Минулого року в день відкриття ІІ Європейських ігор народився син Станіслава – Лев. Тепер маленький, але дуже відповідальний «тренер» допомагає татові готуватися до Ігор. Адже перенесення на один рік не змінює мети – потрібне «золото».
Вболіваємо за Вас, Станіславе та бажаємо успіху!

Немає коментарів:

Дописати коментар