вівторок, 21 липня 2020 р.

Життя як роман


Він любив котів, обожнював сафарі, у молоді роки займався боксом, був гірськолижником, яхтсменом, мисливцем, снайпером, військовим кореспондентом, заходив у клітки з левами, ловив акул, мав чотири пристрасні шлюби, пройшов дві світові війни, був поранений, побував в численних аваріях, двох авіакатастрофах та ледь не загинув під час лісової пожежі, а в  результаті покінчив життя самогубством застрелившись з рушниці.
Людина, саме життя якої може стати сюжетом захоплюючої книги, увійшов в історію як один з найвизначніших письменників, володар Пулітцерівської та Нобелевської премії з літератури. Сьогодні 21 липня 1899 року народився один з найвідоміших американських письменників – Ернест Хемінгуей.
Він здобув популярність завдяки своїм романам та оповіданням, а також завдяки активному та наповненому пригодами життю. У 1993 році на його честь названо малу планету 3656 Хемінгуей. За своє життя написав та опублікував 7 романів, 6 збірників оповідань та 2 документальні роботи. Додаткові роботи, до яких належать 3 новели, 4 збірки оповідань, 3 документальні праці, опубліковано посмертно. Багато з його праць вважаються класикою американської літератури.

Немає коментарів:

Дописати коментар