четвер, 28 травня 2020 р.

Вітаємо з Воскресінням Христовим!


Вознесіння Христове – важливий день для усіх віруючих. Це найбільше таїнство, що символізує перемогу над смертю та злом. Щороку весь православний світ відзначає це свято на 40-й день після Великодня і воно завжди припадає на четвер.
Згідно з Євангелієм, Ісус Христос після свого воскресіння з мертвих понад місяць перебував на землі серед своїх учнів і пастви. На 40-й день Спаситель зібрав апостолів у передмісті Єрусалима на горі Елеон, благословив їх і у плоті вознісся на небо. Вражені побаченим дивом люди повернулися до Єрусалиму, де їх осінив небесний вогонь (в пам'ять про це відбувається святкування П'ятидесятниці). Христос вознісся на небо, відкривши вхід у Царство Небесне і подарувавши людям надію на порятунок їхніх грішних душ, прощення і вічне життя.
У всіх православних храмах цього дня проводяться урочисті служби, тож віруючі намагаються відвідати церкву й приділити час молитві. Після служби люди повертаються додому і збираються за святковим столом. Крім традиційних частувань, господині печуть прямокутний пиріг з цибулею і прикрашають його перекладинами, які символізують драбинку – шлях Христа на Небеса.
На свято Вознесіння краще відмовитися від важкої фізичної роботи, а приділити час своїм близьким та рідним.


Немає коментарів:

Дописати коментар