пʼятниця, 1 травня 2020 р.

Вітаємо з Днем праці!

Світлина від Світлани Могорит. В Україні цю дату до 2017 року відзначали як Міжнародний день солідарності трудящих, потім був перейменований у День праці. Першотравень відзначають у 143 країнах світу.
Свято бере свій початок з далекого 1886 року, коли 1 травня робітники американського міста Чикаго організували страйк із вимогою 8-годинного робочого дня. Цей мітинг закінчився кровопролиттям і сутичками з поліцією. У зв’язку з цими подіями у липні 1889 року у Парижі Конгрес оголосив 1 травня Днем солідарності трудящих усього світу та запропонував відзначити його демонстраціями з соціальними вимогами. Світлина від Світлани Могорит.
До речі, незважаючи на те, що першотравневе свято бере свій початок з США, в цій країні трудівники відзначають День праці не 1 травня, а в перший понеділок вересня. Він є офіційним святом в усіх штатах країни.
Історія святкування Дня праці в Україні має довгу історію: вперше цей день відзначили у Львові у далекому 1890 році. Також цей день був державним святом і неробочим днем в Українській Народній Республіці.

Немає коментарів:

Дописати коментар