вівторок, 28 квітня 2020 р.

Цікаво, весело, пізнавально

Наклейка Котик с бабочкой PNG - AVATAN PLUS Хто з нас в дитинстві не мріяв про домашню тваринку? Просили у мами з татом хоч малесенького хом'ячка чи папужку. Згадайте себе, коли ваша малеча так наполегливо просить вас придбати домашнього улюбленця. Можливо, прочитавши неймовірно цікаві книжки про різноманітних тваринок, не тільки звичних котиків і песиків, ви наважитесь зробити свій вибір. А навіть, якщо й ні, то приємно розважитеся, бо історії справді кумедні й повчальні.

«Життя і мета собаки» Брюс Кемерон
Собача вірність – це не просто красива фраза. Бо якщо у домашнього пса є життєва ціль і мета, то вона невіддільно пов’язана із відданістю своїй людині. Але навряд чи сторожування будинку є справжнім призначенням собаки. Що ж тоді? Саме це й хоче з’ясувати оповідач цієї історії – пес, який досконало навчився стерегти людей і двері їхнього дому, помер, а тоді народився знову – з іншою зовнішністю та іншим ім’ям, – аби знайти свого господаря, стати найкращим партнером у всіх його пригодах і зрозуміти нарешті, що насправді його призначення – просто бути поряд. Ця зворушлива, мудра і щира книга спонукає по-новому поглянути на свого домашнього песика і усвідомити його роль у вашому житті. І зрештою замислитися: а, може, усі собаки, які у вас були, – це просто різні втілення одного й того ж пса?
«Як приручити дракона» Крессіда Коуелл

У кожного порядного вікінга має бути свій дракон. Спершу дракона треба знайти. Це нелегко, але це тільки половина справи. Адже потім дракона треба виховати – так, аби він став надійним напарником. Саме таке завдання постає перед юним Гиккусом, сином вождя. Щоб приручити дракона, знадобиться інструкція, і її ви знайдете на сторінках цієї книги. Але це насправді не головне і не завжди допомагає. Особливо якщо твої фізичні дані не справляють надто великого враження і з тебе радісно кепкує будь-хто, навіть твій власний дракон. Натомість Гиккусу вдається дещо більше – виростити зі свого Беззубика вірного друга. Як саме, дізнаєтеся зі сторінок цієї веселої і доброї книги.
«Рікі-Тікі-Таві» Редьярд Кіплінг

Екзотичні звірі із джунглів стають для нас ближчими завдяки Редьярду Кіплінгу й українським перекладам його казок. Із цієї збірочки із семи трішки повчальних і дуже цікавих історій ми дізнаємося, як у верблюда з’явився горб, у броненосця – міцний панцир, а слоненя перетворило акуратний носик на довгий, але зручний хобот. А ще на читачів чекає знайомство із Диким Котом, який гуляв сам по собі, і, звісно, зі справжнім героєм, сміливим і безстрашним мангустом Рікі-Тікі-Таві.

Немає коментарів:

Дописати коментар