пʼятницю, 12 жовтня 2018 р.

Щоб козацька слава повік не пропала!

14 жовтня – визначний день в українському календарі. Цього дня православні християни святкують Покрову Пресвятої Богородиці, покровительки українського козацтва. З 2014 року цей день став державним святом – Днем захисника України.
До цих свят працівники бібліотеки підготували ряд масових заходів.
З учнями 3-А класу СПМШ №16 Галина Чередник провела козацькі забави «Ми нащадки запорожців». А для учнів 5-Б класу БЗШ №6 Жанна Харченко і Світлана Могорит організували бібліотечні вечорниці «Свята Покрова, накрий хату теплом, а господарів добром».
Юні козачата мали змогу продемонструвати свої знання з історії життя козаків, їхніх звичаїв, культури і побуту. Хлопці змагалися в спритності та кмітливості: із зав’язаними очима долали перешкоди, змагалися у приготуванні української національної страви.
П’ятикласники дізналися про свято Покрови, про віру й духовне життя козаків, про надзвичайні здібності характерників та згадали славних гетьманів України. Під час зустрічі бібліотекарі розповіли про українських воїнів від епохи Київської Русі до сучасних захисників України, які мужньо боронять нашу країну на сході.
Кращих знавців історії України чекав сюрприз у вигляді переодягання у одяг козака.



Немає коментарів:

Дописати коментар