пʼятницю, 20 квітня 2018 р.

Людина щедрої душі й красивого таланту



Василь Сидорович Земляк (Вацик), 95-річчя від дня народження якого ми відзначаємо 23 квітня, прийшов в українську літературу 50-х років разом із поколінням письменників-фронтовиків. За плечима вже були враження складної та трагічної довоєнної дійсності, жорстоко скалічена війною молодість та не менш важкі повоєнні роки.
Теми творчості Василя Земляка – земля і хліб. У кожному творі письменник звертався до тих життєвих вражень, які міцно закарбувалися в пам’яті, до тих настроїв, почуттів та асоціацій, які переростали в образи-метафори.      
Про дорогоцінний набуток письменника розповіла учням 5-А класу СПМШ №16 провідний бібліотекар Ірина Люшинська. Під час літературної години «Незбагненний Вавілон» діти дізналися  про людину щедрої душі й красивого таланту, яким був Василь Земляк. Його «Лебедина зграя», «Зелені млини», «Тихоня», «Лісникова дочка» завжди користуються попитом серед читачів і є зразком багатства української мови, яку передають літературні герої цих творів уособлюючи національний характер українців. Школярі мали змогу ознайомитися з творчим доробком В.Земляка завдячуючи відкритому перегляді літератури «Кращі твори Василя Земляка».

Немає коментарів:

Дописати коментар