четвер, 19 квітня 2018 р.

Біла Церква – жива спадщина віків

18 квітня відзначається Міжнародний день пам’яток історії та культури. Кожна епоха залишає нам у спадок пам’ятки історії, що зберігають у собі згадку про певні визначні події чи особистості.

Біла Церква входить до списку історичних міст України та є найбільшим культурним осередком Київщини. У 2016 році місто невипадково стало одним з переможців Всеукраїнської акції «7 чудес України: історичні міста та містечка».

У Білій Церкві збереглася велика кількість археологічних, історичних, архітектурних і культурних пам’яток: Торгові ряди БРУМ, Костел Св. Іоанна Хрестителя, Замкова гора, ансамбль споруд поштової станції, Преображенський собор тощо.

Головною визначною пам’яткою міста є дендропарк «Олександрія» – найбільший ландшафтний парк України, у якому гармонічно поєднуються природний рельєф, штучно створені композиції з дерев, каскади ставків і архітектурні споруди. Цього року «Олександрії» виповнюється 230 років. Бібліотекар Тетяна Сулейманова організувала для членів клубу «Сузір’я», що працює при бібліотеці, цікаву і змістовну прогулянку парком. Інформацію про архітектурні та культурні пам’ятки, історію створення парку, видатних людей, які відвідували його в різні часи, читачі мали змогу дізнатися з численних книг, які є в книгозбірні. Тетяна Іванівна детально зупинилася на книзі Сергія Галкіна «Парк «Олександрія». Історія та сучасність». Це видання цікаве для істориків, паркознавців, дендрологів, широкого кола читачів, які цікавляться історією України.

Заходи, проведені у Міжнародний день пам’яток історії та культури, сприяють підвищенню обізнаності громадськості з різноманіттям культурної та історичної спадщини заради збереження її для подальших поколінь.



Немає коментарів:

Дописати коментар