вівторок, 21 листопада 2017 р.

Революція Гідності, окроплена кров’ю


«Страху на Майдані не було. Люди вийшли і повстали, тому що вперше в історії незалежної України були прийняті закони, які мали знищити будь-які прояви громадської непокори в Україні, покласти початок репресій і перетворити Україну на диктатуру», – такими словами розпочав зустріч з старшокласниками СПМШ №16 боєць добровольчого батальйону особливого призначення «Золоті ворота» Петро Билина, презентуючи свою книгу нотаток на полях російсько-української війни «Війна кличе. Стань переможцем».
Страху не було. Він прийшов пізніше, коли почали гинути побратими, і тривав не довго.  Його замінили злість і бажання перемогти. Після майдану почалася війна, на яку автор пішов, захопивши з собою записники, щоб занотувати події, свідком яких він був. Книга наповнена не лише описом воєнних дій, а й роздумами автора про національну ідею, уроки історії, які ми, українці, погано засвоїли.
Пройдуть роки. Історики-аналітики напишуть сотні томів своїх досліджень про причини і наслідки конфлікту. Та книги про війну, написані на війні, залишаться творами про Правду, які, за словами автора передмови  Ірини Фаріон, сторіччями балансують на линві між українським Раєм та Пеклом.


Немає коментарів:

Дописати коментар