понеділок, 20 листопада 2017 р.

Щедрий осінній ярмарок


Осінь... Золота, пишна, багата, щедра господиня. Вона пригощає нас дарами садів і городів. І тому не дивно, що осінь-чарівниця є найкращою порою для справжніх українських ярмарків.
19 листопада працівники нашої бібліотеки підготували для  читачів незвичайний дитячий ярмарок, присвячений Всесвітньому дню дитини, який відзначається у світі 20 листопада. 
 На прилавках красувалися рум'яні яблука з медовими грушами, морква з бурячками, білоголова капуста з петрушкою, кропом і пастернаком, гордовито посідав своє почесне місце жовтогарячий гарбуз зі своїми родичами та іншими смачними овочами і фруктами. Та найбільшою популярністю у покупців-дітей користувалися смаколики – різноманітні тортики, пряники, пиріжки, ватрушки, смачні соки і компоти. А який ярмарок без меду – акацієвого, липового, гречаного, ріпакового, соняшникового.
Були на ярмарку різноманітні вироби, виготовлені відомими у місті майстринями з волонтерської групи «Шалені бджілки», які опікуються нашими захисниками на сході України. Милували око картини з берести та ляльки-мотанки майстрині Валентини Коробко.
А ще на ярмарку можна було відпочити і повеселитися, взяти участь у конкурсах, зустрітися із знайомими, друзями, обмінятися думками, рецептами, своїми знаннями та секретами. Бо осінній ярмарок — це справжнє свято, на якому наші діти отримали від нас, дорослих, ще одну порцію щастя, зрозуміли, як ми їх любимо і оберігаємо. Крім того, ми ще раз нагадали дітям, що поруч з ними живуть їх однолітки з обмеженими можливостями. Ось уже другий рік поспіль у нашому святі беруть участь учні спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернату для дітей з вадами слуху. Добровільні внески, отримані від учасників ярмарку, використані на придбання подарунків соціально незахищеним дітям.
Щедрі розсипи талантів продемонстрували вихованці школи мистецтв №1 – співачка Дарина Хворостяна, баяніст Петро Кавун, гітарист Назар Дубінін, яких підготували педагоги Тамара Павленко, Вікторія Краснова та Юрій Здоренко.
На веселому  ярмарку кожна дитина отримала повні жмені гостинців, сміху, радості і любові.  



Немає коментарів:

Дописати коментар