середу, 30 листопада 2016 р.

Радимо прочитати книгу Малгожати-Кароліни Пекарської "Клас пані Чайки"

Малгожата-Кароліна Пекарська (нар. 1967, Варшава) — польська письменниця, журналістка телебачення і преси. Авторка книг для дітей і молоді, дія яких відбувається у частині Варшави Saska Kępa, де вона живе і звідки походить її родина. Опублікувала документальну книжку «Дев'ятнадцятилітній моряк» — колекцію листів з морського училища в місті Тчев, написаних її двоюрідним дідом Збігнєвом Пєкарським.
Член польського відділення IBBY (Міжнародна рада з дитячої та юнацької книги) і Товариства польських письменників. З 2011 року входить до правління Варшавської філіі Товариства, у 2014 році обрана його президентом на 2014–2017 роки. 2012 року відвідала львівський Форум видавців. Романи «Клас пані Чайки» та «Лотерея» видано українською мовою в перекладі Божени Антоняк.

Пекарська М.-К. Клас пані Чайки / Малгожата-Кароліна Пекарська ; пер. Б.Ю.Антоняк ; ред.. А.О.Івченко. – Х. : ВД «Школа», 2014. – 336 с.

Ця книжка є справжнім бестселером для учнів-старшокласників. У ній розповідається про те, що цікаво підліткам: про труднощі їхнього віку, про негаразди у школі та вдома, але насамперед про перші почуття і розчарування. Головні герої роману, варшавські гімназисти, вчаться складного мистецтва прийняття іншої людини — з усіма її вадами — і врешті пізнають ціну дружби.

Для дітей старшого шкільного віку.

Немає коментарів:

Дописати коментар