четвер, 5 травня 2016 р.

Спасибі, солдате, за подвиг століть

9 травня – День Перемоги над нацизмом у Європі. Цього дня по всій Україні вкриваються весняними квітами величні пам’ятники і скромні обеліски. Це означає, що пам’ять народна жива, що подвиг загиблих – незабутній. 
Для шестикласників Білоцерківського колегіуму бібліотекарі підготували медіа-презентацію «Спасибі, солдате, за подвиг століть». На білому полотні змінювалися кадри бойових дій, солдати ішли в атаку, стогнала земля від вибухів, а на дітей пронизливо дивилися стомлені, але мужні очі солдат-визволителів. Як добре, що все це діти бачать тільки на екрані. На фоні цих кадрів бібліотекар Галина Чередник розповіла дітям про ті трагічні події, які пережив український народ під час Другої світової війни. Велика ціна цієї перемоги –  мільйони загиблих та поранених. На очі дітей виступали сльози, коли Галина Іванівна читала лист маленької дівчинки, яка писала своєму татові на фронт з Німеччини, куди її примусово вивезли на роботу. Лист закінчувався словами «Прощавай, добрий татусю, йду помирати... Твоя доня».
Як вісточки з фронту, лунали пронизливі вірші та пісні про війну, які підготувала бібліотекар Світлана Могорит. Пісні піднімали солдатам бойових дух, з ними вони відпочивали, з ними – йшли на ворога.
Про День пам’яті та примирення, яке відзначається в Україні 8 травня, а також про символ цього дня – червоний мак, розповіла Тетяна Сулейманова. Дітям було цікаво дізнатися, чому саме ця квітка уже багато років є символом пам’яті жертв війни в інших країнах.
Після заходу діти мали змогу познайомитися з книгами про війну, її героями, які були представлені на книжковій виставці «У славі й безсмерті».
Хвилиною мовчання діти вшанували тих, хто віддав своє життя за мирне небо, за світле майбутня, за ПЕРЕМОГУ. 










Немає коментарів:

Дописати коментар