пʼятниця, 11 жовтня 2024 р.

Анумо, панянки

11 жовтня у світі відзначають Міжнародний день дівчаток, і бібліотека не залишилась осторонь цієї події. Цього дня юні відвідувачки мали можливість відкрити для себе ширше різноманітний світ літератури.

Бібліотекарки підготували особливу коробку з книгами, головними персонажами яких є дівчата — сміливі, мудрі, наполегливі, ніжні та творчі. Допитливість, винахідливість та готовність приймати виклики роблять їх прикладом для дівчаток, які прагнуть пізнати світ і не боятися незвичного.

Кумедні та серйозні, веселі та життєві, добрі та повчальні. Саме такі дитячі книжки заховалися сьогодні у цій коробці) Кожна дівчинка, обираючи книгу, дізнавалася та уявляла, на яку героїню вона схожа.


Серед запропонованих творів були відомі імена таких героїнь, як Полліанна із твору Елеонор Портер, Пеппі Довгапанчоха і Роня Астрід Ліндґрен, Аліса з "Аліси в Країні Чудес" Льюїса Керрола, Василинка з казок Галини Владимирської, Полінка з творів Віталія Запеки, Стефа Івана Андрусяка, Маляка Сашка Дерманського, Матильда з історій Роальда Дала, Джуді Муді з серії книг Меган МакДоналд тощо.
Бібліотекарки пропонували взяти обрану книгу додому, щоб продовжити знайомство. Адже кожна з цих історій надихає своїм прикладом: вчить бути сміливою, наполегливо йти до своєї мети. Цей захід ще раз довів, що героїні з книг можуть стати справжніми друзями для дівчаток, допомагаючи їм знайти себе і розвивати важливі риси характеру.

Немає коментарів:

Дописати коментар