понеділок, 4 березня 2024 р.

Володимир Івасюк. Життя як пісня

В історії кожної нації є постаті, які визначають обличчя епохи. Власним життям вони щедро віддають по краплині своєму народу все, чим нагородила їх доля. До таких особистостей в українській історії 70-х років належить Володимир Івасюк. Постать, яка за своє коротке життя стала легендою. Він автор 107 пісень, 53 інструментальних творів, музики до кількох спектаклів. Був професійним медиком, живописцем, скрипалем, грав на фортепіано, віолончелі, гітарі, майстерно виконував свої пісні. Володимир Івасюк – лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка, Герой України.

4 березня виповнилося 75 років від дня народження одного із основоположників української естрадної музики Володимира Івасюка. На вечорі пам'яті «Життя як пісня», який пройшов у бібліотеці для членів клубу «Серпанок», присутні дізналися про трагічну і водночас величну долю знаменитого поета і композитора.

Завідувачка Катерина Волинець розповіла про цікаві факти з біографії Володимира Івасюка, його історії кохання, які надихали на створення геніальних музичних творів та продемонструвала слайди презентації «Візьми з собою мою пісню – я в неї щастя наспівав». Керівниця Клубу Людмила Плохотнюк розповіла легенду про квітку червону руту, а також разом з Тамарою Кучеренко декламувала вірші Івасюка та посвяти йому друзів і колег. А Тетяна Полторацька зачарувала усіх чудовим виконанням пісні «Балада про мальви»  

Присутні переглянули музичні кліпи на пісні у виконанні автора та народних артистів України «Водограй», «Залишені квіти», «Я піду в далекі гори», «Запроси мене у сни свої».

Читачі, що завітали на цей вечір, отримали неймовірні враження і насолоду, маючи змогу доторкнутися до прекрасної музично-поетичної спадщини Володимира Івасюка. Його пісні звучать і сьогодні, вони популярні, їх знають як старші, так і молоді люди, а сучасні виконавці їх переспівують.

Немає коментарів:

Дописати коментар