середу, 27 березня 2024 р.

Теплі текстильні історії від Тетяни Громади

Іграшка належить до унікальних явищ культури. Вона є предметом дитячої гри, об’єктом творчості, сувеніром, а творча робота над нею лікує від депресії.

«Саме виготовлення виробів з текстилю рятує мене від тривожних думок», – розповіла бібліотекарям Тетяна Громада. Тікаючи від бомбардувань, пані Тетяна з донькою приїхала до нашого міста два роки тому з Торецька, що на Донеччині. Біла Церква припала їй до душі, тому перевезла сюди усю родину, а от чоловік залишився захищати рідний край у лавах ЗСУ.
Спочатку вироби дарувала друзям та знайомим, а коли почалися замовлення – зрозуміла, що хобі може приносити в дохід. Покинувши рідний дім, потрібно було виживати у незнайомому місті. Саме продаж виробів з текстилю допомогли втриматися на плаву. Деякі ляльки були подаровані нашим співвітчизникам за кордон, декілька – віддані волонтерам для благодійного аукціону на підтримку ЗСУ та ВПО.
Пані Тетяна завжди у пошуку чогось нового та неординарного. Постійно займається саморозвитком, так і стала читачкою нашої бібліотеки. Ідеї для своїх робіт нерідко знаходить у книгах. Прочитавши казку-детектив М. і Т. Прохасько «Куди зникло море», надихнулася на створення ляльки Кротика, а від прочитання «Зайчикової книжечки» І. Андрусяка – з’явився кумедний вухатий зайчисько.
Розповідаючи про своє захоплення, запропонувала створити виставку своїх робіт у нашій книгозбірні. Тож, усіх запрошуємо до читальної зали насолодитися «Теплими текстильними історіями» від Тетяни Громади.


Немає коментарів:

Дописати коментар