вівторок, 6 лютого 2024 р.

Право бути здоровим

Ментальне здоров’я є невід’ємною частиною щасливого життя. Це поняття дуже широке і поєднує різні аспекти. Про те, що треба дбати про своє фізичне здоров'я, ми знаємо з дитинства, а чи дбаємо ми про психологічне здоров'я?

У рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» для членів клубу «Серпанок» у читальній залі бібліотеки пройшло коло спілкування «Право бути здоровим». Бібліотекарка Світлана Могорит назвала ознаки, які вказують на проблеми з психічним здоров’ям та порадила дієві методи подолання стресу та негативних емоцій, як знаходити сили для психологічного відновлення та підняти собі настрій. Пізнавальним був тест, який за допомогою малюнка розкриває риси характеру та емоційний стан людини.

Цікавою була розповідь учасниці клубу Тамари Кучеренко, яка пройшла курси по психології та реабілітації для допомоги та відновлення постраждалим під час військових дій. Ці методи вона практикує, відвідуючи поранених у військовому шпиталі та застосовує різні психологічні прийоми, які допомагають відволіктися від тривожних думок. Найбільше сподобався військовим метод казкотерапії, під час якого їх емоційний стан поліпшувався.
А ще присутні дізналися про техніку вирішення проблеми «Стій-Думай-Дій», як підтримати людину в сильному стресі та швидко себе опанувати.

Немає коментарів:

Дописати коментар