вівторок, 27 лютого 2024 р.

Яка краса, яке роздолля - це наша Київська земля

Київська область, як адміністративно-територіальна одиниця, утворилася 27 лютого 1932 року. Однак історія регіону сягає ще в IX століття. Саме на нашій землі протягом віків відбувалися важливі історичні події, в яких вигартувався український народ, сформувалися засади і традиції української державності, культури, освіти.

До Дня утворення Київської області у бібліотеці відбулося засідання розмовного клубу «ПроМова». З лекцію «Історичне минуле Київщини» завітав відомий науковець, краєзнавець, кандидат історичних наук Євген Чернецький. 

У цікавій і доступній формі Євген Анатолійович розповів про результати нових наукових досліджень на теренах області, познайомив з важливими відкриттями під час розкопок на Замковій та Палієвій горі, у селах Чмирівка, Мазепинці, Шамраївка. Детально переповів про будівництво градів Гюргів (перша назва Білої Церкви), Богуслав, Корсунь київським князем Ярославом Мудрим як захисних фортець на берегах Росі. 
Велику зацікавленість викликали повідомлення про родину Ярослава Мудрого, його братів, синів і доньок, про їхній вклад у розвиток Київської Русі.

На виставці «Мій край – моя історія» читачі мали можливість познайомитися з цікавою підбіркою книг про історичне минуле нашого краю, а також переглянути книги Євгена Чернецького, задати автору запитання і отримати цікаві, змістовні відповіді.

Немає коментарів:

Дописати коментар