вівторок, 20 лютого 2024 р.

На варті наших душ – Небесна Сотня

День Героїв Небесної Сотні, який відзначається 20 лютого на честь вшанування подвигу учасників Революції Гідності – пам'ятний день для кожного українця. Минуло вже 10 років від тих трагічних подій на Майдані, коли від куль снайперів масово гинули протестувальники, коли вся країна тремтіла в напруженні: чи вистоїть Майдан.
До річниці пам’яті Героям Небесної Сотні у бібліотеці пройшла година-реквієм «Згадаймо тих, кого не стало, зігріймо тих, хто серед нас».
У читальній залі зібралися читачі бібліотеки та члени клубу «Сузір’я». Завідувачка Катерина Волинець розповіли про силове протистояння під час Революції Гідності та показала мультимедійну презентацію тих трагічних подій, наголосивши, що саме в період із 18 до 20 лютого 2014 року загинуло найбільше протестувальників. За кілька місяців протесту в столиці силовики вбили 107 людей, яких нарекли Небесною Сотнею.
Надзвичайно зворушливим був виступ учнів Білоцерківської гімназії-початкової школи №6 «Перспектива» під керівництвом учительки української мови та літератури Ганни Качки. У заході взяли участь учнів 5-9 класів, різні за віком та єдині у своєму прагненні жити у вільній, незалежній, мирній країні. У літературно-музичній композиції діти відтворили епізоди із життя майданівців, читали вірші-посвяти, виконували патріотичні пісні «Кленова балада», «Нам потрібне мирне небо» та показали щемні почуття у танцювальні композиції «Обійми мене».
Сповненим болю і жалю був виступ нашого читача, учасника Майдану, а зараз російсько-української війни, пана Володимира.
Ті трагічні події десятирічної давнини показали, що жагу народу до гідного життя не можуть спинити ні сила, ні кулі.

Боротьба продовжується! 

Немає коментарів:

Дописати коментар