середа, 17 січня 2024 р.

Мрійники та вигадники

Історія людства – це історія винаходів та відкриттів.

Якось Ейнштейна запитали, як з'являються відкриття, які змінюють світ. Вчений ненадовго замислився і відповів: «Дуже просто. Всі знають, що зробити це неможливо. Серед них трапляється один дивак, котрий цього не знає. Він і робить винахід». Приблизно так чинять і діти. У них мало життєвого досвіду і їх допитливість підштовхує до нестандартних рішень.

Про дітей-винахідників та винаходи, якими користується усе людство, розповіли сьогодні бібліотекарі учням 5-Г класу природничо-математичного ліцею-гімназії № 16. Саме 17 січня, у день народження юного дослідника Бенджаміна Франкліна, в майбутньому одного з найвідоміших політиків США, було обрано для свята юних винахідників. Цього дня у світі відзначається – День дитячих винаходів.

Дітям було дуже цікаво, що ж такого понавигадували юні винахідники України і всього світу. П’ятикласники дізналися, що такі речі, як батут, шрифт Брайля, хутряні навушники,  калькулятор, фруктовий лід, пластилін та багато інших, звичних для нас предметів, придумали діти.

Цікавою і пізнавальною виявилася гра «Предки – нащадки». Бібліотекарі демонстрували побутові речі минулого, а діти шукали серед запропонованих зображень сучасний аналог.

Перелік винаходів, авторами яких є діти, можна продовжувати до нескінченності, адже юні таланти постійно щось вигадують і за підтримки дорослих втілюють свої фантастичні ідеї у життя.

Немає коментарів:

Дописати коментар