четвер, 7 грудня 2023 р.

Настанови талановитого митця

Цьогоріч у фокусі Національного тижня читання є постать Миколи Хвильового, якому у грудні відзначають 130 років від дня народження. У рамках Тижня працівники бібліотеки завітали до одинадцятикласників ліцею «Білоцерківський колегіум» на літературну годину «Настанови талановитого митця», присвячену ювілею письменника.

Завідувачка Катерина Волинець розповіла учням про важкі 20-30 роки минулого століття, коли радянська влада знищувала селянство та інтелігенцію, щоб не допустити навіть можливості розвиватися українському суспільству. Більш детальніше вона зупинилася на фактах із біографії Миколи Хвильового, еволюції його поглядів, який неодноразово нагадував українцям, що потрібно творити і цінити свою самобутню літературу, з якою ми будемо цікаві всьому світу.
Бібліотекарка Жанна Харченко показала презентацію «Розстріляне відродження або доба Червоного ренесансу», зачитала уривки з новел збірки «Сині етюди» та провела огляд книг «Я – романтика», «Україна чи Малоросія?», «Мати», «Кіт у чоботях».

Немає коментарів:

Дописати коментар