неділя, 10 грудня 2023 р.

Веселий вікенд


Недільний ранок в бібліотеці був бадьорим, гамірним, веселим, чарівним!

І все це завдяки ГО “Дівчата”, які запроваджують проєкти гуманітарної та психологічної допомоги підліткам, жінкам та дітям з багатодітних сімей.

Ми вдячні майстрині Наталія Домащук, яка підготувала серію святкових майстер-класів для наших читайликів. Від ялинкових прикрас та іграшок, зроблених власноруч, йде особливе тепло, вони виглядають по-домашньому затишними. А ще можна пишатися тим, що зроблена своїми руками іграшка існує в єдиному екземплярі! На молодшому відділі бібліотеки пані Наталія допомагала маленьким читайликам  створювати таку оригінальну новорічну прикрасу для ялиночки. Вийшли чудові, гарні, кумедні гномики.

А в цей час в читальному залі працювала дослідницька лабораторія на чолі з Вікторією Поршнєвою.

Пані Вікторія відкрила маленьким відвідувачам дивовижний світ хімії. Цікаві досліди дітей  просто здивували, зачарували і потішили. Діти вчились сміливо приборкувати вогонь, за допомогою маленьких хитрощів змінювали колір води в посудині, проводили експерименти з не ньютонівською речовиною (тверда та рідка водночас), а ще робили вправи на тренування мозку і пам'яті.  Емоції дітей зашкалювали!

Такі експерименти дають відповіді на запитання на кшталт, чому щось відбувається так, а не інакше. Потім ці знання можна застосовувати і в звичайному житті, і в процесі навчання в школі.

Ми переконані, що час, проведений у бібліотеці  запам'ятається дітям надовго!


Немає коментарів:

Дописати коментар