четвер, 9 листопада 2023 р.

Війна і книга

8 листопада відбулася зустріч дев’ятикласників ліцею «Білоцерківський колегіум» з відомим письменником-краянином, членом Спілки письменників України Андрієм Кириченком. Від 2014 до 2017 року у складі 72-ї механізованої бригади імені Чорних Запорожців він воював на фронтах російсько-української війни. Дотепер продовжує військову службу, поєднуючи її із творчою діяльністю.

На зустрічі Андрій Степанович познайомив учнів з авторськими збірками поезій «Ось така війна», «Це наша правда», «Гільзи в кишені», «Крига ангельських крил». Діти, затамувавши подих, слухали вірші про Україну, війну, насолоджувалися поетичними замальовками пейзажної лірики, просили прочитати вірші про любов. Автор більш детально зупинився на різних жанрах поезії: віршах, сонетах, одах, піснях, зачитавши приклади зі своїх збірок.
Приємною несподіванкою для пана Андрія стало знайомство з ученицею Яною Герегою, яка пише науково-дослідницьку роботу «Концепт волі і свободи у віршах поетів-краян», використовуючи також твори Андрія Кириченка.
П’ята книга автора «Мисливці за градами» – збірка прозових творів. Книжку було завершено ще до початку повномасштабної війни, однак зараз вона читається якраз у вимірі війни сьогоднішньої. Як сказав письменник, ветеран російсько-української війни Мартін Брест: «Це окреме мистецтво – писати коротку прозу, бо чим менший калібр, тим влучніше повинна поцілити куля».
За найкраще висвітлення військової тематики у творах літератури і мистецтва книжка «Мисливці за градами» отримала премію імені Богдана Хмельницького.

Немає коментарів:

Дописати коментар