середу, 25 жовтня 2023 р.

Не обминеш своїх доріг

Не обминеш своїх доріг.

Вони простеляться під ноги

Звідтіль, де батьківський поріг,

І до останнього порога.

              Галина Гай

Ці поетичні рядки  найкраще характеризують життя і творчість письменницької родини Гаїв, які вибрали свою дорогу, пройшовши нею з гідністю і честю через усе життя.

«Білоцерківські Гаї» – так називався День бібліографії, який відбувся з поціновувачами їх творчості в бібліотеці-філії №4 сімейного читання.

Під час години пам’яті «Літературними шляхами Анатолія та Галини Гай» завідувачка Катерина Волинець розповіла присутнім про дружбу колективу бібліотеки з цією талановитою родиною, познайомила з творчою спадщиною подружжя, а також їх дітей – Лесі та Юрія. Крім того, Катерина Василівна презентувала біобіографічний покажчик «Набуток зрілого таланту», присвячений творчості Анатолія Івановича та Галини Семенівни.

Тетяна Сулейманова, координатор клубу «Сузір’я», яка в свій час очолювала бібліотеку, поділилася спогадами про початок творчої співпраці родини Гаїв з колективом, охарактеризувавши її, як надзвичайно плідну і корисну.

Бібліотекарка Юлія Харченко розповіла про власне бачення ролі цих талановитих людей у культурному і літературному житті міста та продекламувала вірші поетеси.

Читачі мали можливість познайомитися з виданнями письменників, преставлених на книжковій виставці «Слово рідного краю», яку оформила Жанна Харченко. Світлана Могорит підготувала слайд-презентацію з світлинами родини Гаїв, на яких закарбовані епізоди з літературного та волонтерського життя письменницької родини.

Немає коментарів:

Дописати коментар