четвер, 28 вересня 2023 р.

Український дух непереможний

З переходом на новий церковний календар, День захисників і захисниць України цьогоріч будемо відзначати 1 жовтня. Також у цей день святкуємо День українського козацтва та Покрови Пресвятої Богородиці.

До цієї дати бібліотекарі запросили 2-Д клас природничо-математичного ліцею-гімназії №16 та провели для них козацькі забави «Український дух непереможний».
Бібліотекарка Жанна Харченко розповіла дітям про захисників від часів Київської Русі до воїнів ЗСУ. Під час перегляду презентації «Цікаво про козаків», підготовленою Світланою Могорит, діти дізналися про військові традиції та звичаї, хто такі козаки-характерники та джури, які страви готували козаки на Січі, а також приміряли на собі найвідоміший елемент одягу козаків – шаровари.
Цікавою була інформація з журналу "Джміль" (тема номера «На шляху до перемоги»), з якого діти дізналися про види нашивок та нарукавний знак ЗСУ – Тризуб. Бібліотекарі розповіли, які шеврони використовують батальйони та бригади наших військових та що вони символізують.
Другокласники із задоволенням відповідали на запитання вікторини, доповнювали прислів’я про козаків та завзято танцювали гопак.


Немає коментарів:

Дописати коментар