четвер, 18 травня 2023 р.

Одяг унікальний, наш національний

Сьогодні унікальне і красиве свято, яке наповнює душу кожного українця гордістю за свій народ - День вишиванки. На всьому світі немає народу більш шляхетного і мужнього, незламного і сильного своєю єдністю. Одягнута в цей день вишита сорочка, як вияв належності до унікального генетичного коду, належності до великої нації Українців.

Піднесений настрійпанував у шкільних класах 1-Д та 1- В БПМЛГ №16, ошатно вбрана у вишиванки дітвора, чекала на свято. Першокласники спочатку послухали розповідь бібліотекарів про історію виникнення цього яскравого народного свята. 

Найбільше емоцій дітлахів викликала справжня дефіляда - демонстрація своєї унікальної вишиванки перед класом. На "подіумі" школярі розглядали особливість кожної окремої сорочечки, знайомились із сакральним значенням кожного вишитого символу. І звісно фото-сесія, як без неї. Всі події відбувались в супроводі гарних дитячих пісень про вишиванку.

На завершення свята діти переглянули мульфільм-легенду про українську вишиванку. А ще порадували організаторів заходу своїми відповідями на запитання вікторини, проявивши при цьому неабияку кмітливість і уважність. Пишаємось малими розумниками, українці- вони такі!

Немає коментарів:

Дописати коментар