пʼятницю, 21 квітня 2023 р.

Я – Земля, і я бажаю жити


22 квітня у світі відзначається День Матері-Землі. Це свято єднання народів у справі захисту навколишнього середовища і збереження тих багатств і природних ресурсів, якими наділила нас природа. Цього дня проводяться заходи, спрямовані привернути увагу до екологічних проблем нашої землі.

Щоб розповісти про важливість цього свята до учнів 6-А класу Білоцерківського природничо-математичного ліцею-гімназії №16 завітали працівники бібліотеки сімейного читання та провели дня них екологічну мандрівку «Я – Земля, і я бажаю жити».

Бібліотекарі Світлана Могорит відкрила для шестикласників багато цікавих фактів про нашу Землю, запропонувала пограти в гру «Подорожуємо планетою».  Жанна Харченко створила та показала відео «Як довго розкладається пластик», разом з дітьми складали прислівя та приказки про природу. Цікавою для дітей була презентація «Здолаймо сміттєвого монстра», з якої діти дізналися, як у боротьбі за чистоту довкілля люди з різних куточків світу намагаються використати пластикові відходи і дати їм друге життя.

А ще шестикласники завзято розгадували кросворд та проявили еко-мислення під час обміну смс-порадами та із задоволення погортали сторінки книг на дану тематику.

На завершення заходу, діти пообіцяли берегти довкілля, робити свій маленький внесок у справу захисту навколишнього середовища.


Немає коментарів:

Дописати коментар