вівторок, 18 квітня 2023 р.

Нові книги — нові історії

Ґілберт, Е. Природа всіх речей: роман / Елізабет Ґілберт ; переклад з англ.. Ганни Лелів. – Львів : Видавництво Старого Лева, 2021. – 704 с.

«Природа всіх речей» – бестселер Елізабет Ґілберт, авторки всесвітньо відомих романів «Їсти, молитися, кохати» та «Місто дівчат». Це дивовижна історія про дорослішання й пошуки себе, жагу пізнання, сексуальність, свободу і відвагу. Алмі Віттекер, жінці з гострим допитливим розумом та невгасимою цікавістю до навколишнього світу, випала доля жити в епоху наукових експедицій і революційних просвітницьких ідей, коли вчені були авантюристами й романтиками. Алмина історія — це пристрасна і захоплива мандрівка людського розуму, спроба пояснити суть усього на світі і досліджувати його попри невтолені бажання та розбите серце. Чи вдасться їй стати визнаним ботаніком поряд із відомими науковцями-чоловіками? Адже Алма Віттекер мала всі шанси затьмарити самого творця еволюційної теорії Чарльза Дарвіна. Куди заведе її спрага до нового? І чи зможе Алма хоч на крок наблизитися до істинного знання про природу всіх речей?

Довгопол, Н. Знайти країну амазонок : роман / Наталія Довгопол. – Х. : Vivat, 2022. – 317, [1] с.

Іди за Чумацьким шляхом, каже легенда. Він приведе тебе до чарівної країни амазонок… Та часи амазонок минули, а історії про хоробрих войовниць викликають лише посмішку. Аж доки княжна Катря Замковецька, яку програли в карти, не вирішить у них повірити і не вирушить за легендою. На шляху до Нової Терміскіри і вона, і її невипадкові супутники – шляхтич, який постає проти батька, загадкова скоморошка Талестра і таємничий помічник, який повсякчас ховає своє обличчя, – постануть перед складним вибором. І нікому не вдасться оминути того, що лежить на цьому шляху.

Дочинець, М. Чарунки днів. Книга спостережень / Мирослав Дочинець. –  Мукачево : Карпатська вежа, 2023. – 301 с.

Люди потайки мріють про вічність. Люди віялом гортають епохи. Люди журливо рахують роки. Люди поглядом проводжають місяці. Люди відзначають дні народження... І проминають побіжно сущі дні – ці чарунки Часу, налиті медом радощів Присутності, вином Досвідчення, трунком таїни Причетности. Про це книга одкровень Мирослава Дочинця.

Запека, В. Бабах на всю голову / Віталій Запека. – Х. : Віват, 2022. – 189, [2] с.

Віталій Запека не боїться бути відвертим. У збірці воєнної прози — і перші чоловічі сльози, і справжнє кохання, і бувальщини та натуралістичні нариси з окопів Донеччини, і оповідь про перші дні повномасштабного вторгнення. Автор із притаманною йому щирістю досліджує, як у непростих обставинах українці зберігають людяність, розповідає про досвід російсько-української війни і про нашу безмежну жагу до життя і свободи.

Талан, С. Душа Ніколь : роман / Світлана Талан. – Х. : КСД, 2023. – 301, [1] с.

Ніколь — талановита скульпторка. За молодості вона одружилася й народила доньку Лізу, але все скінчилося розлученням. Ніколь так і не змогла влаштувати особисте життя. Усе йшло шкереберть… До зустрічі зі своїм першим і справжнім коханням. Пристрасть спалахнула між Ніколь і Русланом незгасним вогнем. Однак минуле повертається із чорною звісткою. Жінка дізнається, що дванадцять років тому народила двійню: дівчинку та хлопчика. Ніколь будь-що прагне зустрітися з сином, з яким її розлучили. Проте постає перед вибором: виправити колишні помилки чи жити щасливим майбутнім. А минуле приховує чимало таємниць…

Стрелекі, Дж. П. Кафе на краю світу : [роман] / Джон П. Стрелекі ; [пер. з англ. М. Пухлій]. – Х. : Vivat, 2021. – 128 с.

Зупиніться. Поставте на паузу щоденну метушню, вирвіться з її тенет і зазирніть до кафе на краю світу. Розгорніть меню й придивіться уважніше до останньої сторінки – там ви прочитаєте три запитання, від яких тікали все життя. Чому ви тут? Чи боїтеся ви смерті? Чи вдоволені ви? Ця книжка допоможе у пошуках відповідей. З нею ви запалите вогонь у душі, усвідомите, що цінне, а що – марнота, поглянете на життя під іншим кутом зору, незалежно від набутого досвіду. «Кафе на краю світу» – справжній видавничий феномен, бестселер поза часом, що надихнув мільйони людей у всьому світі на великі зміни. Чарівна, легка й наснажлива, ця книжка вплине на ваш світогляд і назавжди змінить життя.

Стрелекі, Дж. П. Третій візит до кафе на краю світу : [роман] / Джон П. Стрелекі ; [пер. з англ. М. Пухлій]. – Х. : Vivat, 2021. – 125, [1] с.

Кафе на краю світу допоможе тим, хто заблукав. Гроза й буря зводять двох таких подорожніх – Джона і Ханну. Востаннє Джон був у цьому закладі десять років тому. Тепер він уже не наївний юнак, а людина, якій доводиться миритися з плином часу. Ханна ж тут уперше; їй п’ятнадцять, і вона поки що боїться відповідати на запитання в незвичному меню: «Чому ви тут?», «Чи боїтеся ви смерті?», «Чи вдоволені ви?». І Джонові, і Ханні, і читачам випаде нагода замислитися й переглянути свої відповіді на них. Віднайти себе, зрозуміти, що з часом пріоритети змінюються, прийняти все, що підносить нам життя, та мати сили зіткнутися з найболючішими темами — ось що дарує своїм відвідувачам кафе. Сподіваємося, ви ознайомилися з меню і вже готові замовити смачну відповідь на те, що давно вас турбує…

Стрелекі, Дж.-П. Повернення до кафе на краю світу : [роман] / Джон-П. Стрелекі ; [пер. з англ. М. Пухлій]. – Х. : Vivat, 2021. – 127 с. –    

Він заблукав і потрапив у маленьке затишне кафе «Чому ви тут?». Чоловік провів там усю ніч і полишив це місце з новим поглядом на сенс буття загалом і на своє життя зокрема. Джон дуже здивувався, коли десятьма роками пізніше знову опинився в цьому кафе. От тільки цього разу в меню були три нові запитання. І відповісти на них уже мала Джессіка – випадкова відвідувачка, яка втратила життєвий орієнтир. Час, проведений у кафе, надихає Джона і Джессіку заглибитись у себе,звіритись зі своїми цінностями й жити справжнім та насиченим життям. Події, описані в цій книжці, повертають читачів у те місце,де завжди є смачна їжа і де ставлять запитання, які спонукають замислитися про найважливіше. Тож улаштовуйтеся зручніше й насолоджуйтеся поверненням до кафе на краю світу.

Шарма, Р. Хто заплаче, коли ти помреш? Уроки життя від монаха, який продав свій “Феррарі” / Робін Шарма ; [пер. з англ. О. Захарченко]. – К. : КМ-БУКС, 2022. – 218 с.

Чи не виникало у вас часом побоювань, що через стрімкий ритм сучасного буття, можливо, й не випаде часу пожити щасливо та змістовно, як того заслуговує кожен із нас? Подібних страхів у жодному разі не поділяє Робін Шарма – гуру з лідерства і всесвітньо відомий автор, чиї поради радикально змінили життя багатьох тисяч людей. У цьому посібнику він пропонує 101 спосіб подолання складних проблем, опанування яких дасть змогу підвищити якість свого професійного, особистого й духовного існування.

Немає коментарів:

Дописати коментар