вівторок, 21 березня 2023 р.

Таємне товариство Лесі Ворониної

21 березня 1955 року народилася Леся Воронина – сучасна українська дитяча письменниця. Її творче кредо: «…треба писати так, щоб дитині було цікаво дізнатися, що ж станеться з героями далі, і щоб та дитина просто не могла відірватися від книжки, аж поки її не дочитає». 

Леся Воронина написала багато чудових книжок для дітей, які стали лауреатами багатьох українських і міжнародних конкурсів. Юні книголюби 1-Д та 1-Б класів, класоводи Анна Масальська школи #7 познайомилися з чудовою книгою письменниці "Нямлик і балакуча квіточка".
Маленькі читачі разом з Нямликом Буциком та дівчинкою Олянкою мандрували магічними казковими світами, погралися у гру "Яка лялька справжня?", жваво і безпосередньо відповідали на запитання вікторини. Бібліотекарка Галина Чередник поділилася секретами створення  книжок Лесі Ворониної, появи незвичайних героїв. Дітлахи опинилися в чарівному світі, там, де в стінах під шпалерами, живуть чарівні чоловічки, де з космосу прилітають ненажерливі синьоморди, де в мильній бульбашці можна опуститися на дно річки, де на героїв книжок перетворилися морські камінці, а пані Ґава може виконати задумане бажання!

Діти зацікавилися різними книжковими дивовижами письменниці і поділилися своїми кумедними історіями. Багато видань є у нашій бібліотеці. Тож, пропонуємо  познайомитись з розповідями веселої і доброї казкарки. Щиро вітаємо Лесю Воронину з днем народження, творчих успіхів, перемоги  та вдячних читайликів! 

Немає коментарів:

Дописати коментар