понеділок, 13 лютого 2023 р.

Богдану Жолдаку - 75!

13 лютого виповнюється 75 років від дня народження Богдана Жолдака – прозаїка, драматурга, кіносценариста, члена Національної спілки письменників та Національної спілки кінематографістів України.

Богдан Жолдак – автор численних п’єс, сценаріїв до художніх та документальних кінофільмів, дитячих книг, бойової прози. Про стійкість, мужність і жертовність українських патріотів йшлося під час патріотичної години «Укри – бойова проза», яку провела для членів клубу «Сузір’я» бібліотекар Юлія Харченко.
Вона познайомила присутніх з творчою біографією ювіляра та сюжетами кіноповістей: «Укри», заснованої на реальних подіях російсько-української війни та «Лицарів фортуни» – воїнів Збройних Сил України, бійців добровольчих батальйонів, волонтерів, які протистоять збройному вторгненню рашистів та найманців.
Богдан Жолдак був ведучим кількох телевізійних програм на УТ-1 та каналі «1+1» і щотижневої радіопередачі на першому каналі Національного радіо «Брехи – літературні зустрічі з Богданом Жолдаком». Помер в 2018 році.

Немає коментарів:

Дописати коментар