неділю, 22 січня 2023 р.

В єднанні сила й міць держави

"Віднині воєдино зливаються століттями відірвані одна від одної частини єдиної України - Галичина, Буковина, Закарпаття і Наддніпрянська Україна. 

Здійснилися віковічні мрії, для яких жили і за які вмирали найкращі сини України," - такі слова звучали 22 січня 1919 року на Софіївському майдані у Києві під час проголошення Акту Злуки УНР і ЗУНР.

Напередодні цього свята працівники бібліотеки сімейного читання провели патріотичну годину "В єднанні сила й міць держави". Учасниками заходу стали читачі бібліотеки, діти з родин переселенців тимчасово окупованих територій півдня і сходу країни, читці-декламатори гімназії-початкової школи 6 "Перспектива". Завідувачка Катерина Волинець розповіла присутнім про передумови історичного об' єднання двох частин України в єдину соборну країну.

У виконанні талановитих учнів вчительки української мови і літератури прозвучали вірші і пісні про рідний край, українську мову, материнську молитву за наших захисників. Найменші дітки за допомогою дорослих  виготовили долоньки єднання, написавши на них назви своїх рідних міст: Біла Церква, Херсон, Мелітополь, Запоріжжя, Харків, які були і будуть частиною великої, вільної соборної України.

Немає коментарів:

Дописати коментар