суботу, 3 грудня 2022 р.

Неспійманий світом Григорій Сковорода

3 грудня виповнюється 300 років від дня народження відомого українського філософа, письменника Григорія Сковороди. Він увійшов до списку 100 найбільших філософів світу поряд з Сократом і Епікуром, Конфуцієм і Лао-Цзи, Дені Дідро і Людвігом Фейєрбахом, чия спадщина є золотим фондом світової філософської думки.

До ювілею українського генія у бібліотеці сімейного читання був проведений День інформації "Неспійманий світом Григорій Сковорода", який розпочався відкриттям книжкової виставки "Символ мудрості української землі".Переможці онлайн-конкурсу дитячого малюнку до творів Григорія Сковороди "Мир утверджую в собі" отримали дипломи і подарунки, а також стали учасниками літературно- мистецького дійства, на якому звучали вірші у виконанні читців-декламаторів Давида Чуєва, братів Владислава та Єгора Мельниченків.
Завідувачка Катерина Волинець розповіла про цікаві факти із життя мандрівного філософа. Завершився захід піснею-символом української незламності "Ой у лузі червона калина', яку виконала разом з присутніми в залі учениця школи #6 Аліна Каспірович.



Немає коментарів:

Дописати коментар