вівторок, 15 лютого 2022 р.

Прем'єра книги Тетяни Стрижевської "Лінія термінатора"

Що може відчувати підліток, коли його життя змінюється в одну мить і він втрачає друзів, кохану дівчину, з якою навіть не встиг попрощатися, розкішне життя у рідному місті? Позаду — усе, що для нього важливе, попереду — невідомість. Борис Макаров через війну на Сході України опиняється в Києві, куди тікають його батьки, які навіть не питали хлопця, чи хоче він їхати. Йому доводиться вчитися жити спочатку і знаходити нових друзів, навіть якщо це будуть два диваки з класу. А ще — дорослішати, сперечатися з батьками, закохуватися по-справжньому, глибоко переживати, змінювати світогляд. І, попри всі втрати, вчитися любити життя навіть тоді, коли не хочеш, коли земля йде з-під ніг і ти залишаєшся сам на сам зі світом.

Тетяна Стрижевська - письменниця, киянка, випускниця Інституту журналістки КНУ ім. Т. Г. Шевченка. В її домашній бібліотеці — близько ста книжок з історії Києва.
Як журналістка і редакторка Тетяна Стрижевська висвітлювала теми підліткового життя в «Edipresse Ukraine». Цей досвід допоміг створювати художні тексти, в яких сучасні підлітки впізнавали б себе. Рукопис «Файні товсті дівки, йо!» переміг у конкурсі «Напиши про мене книжку-2016» («Фонтан Казок»). Повість про двох гламурних киянок, які приїхали на літні канікули в карпатське село, стала бестселером видавництва. У 2018 році вийшла книжка «Де ESC з моїх халеп?» («Легенда»). Повість про синьоволосу старшокласницю Сніжку Юну, схибнуту на комп’ютерних іграх та аніме, швидко завоювала любов читачів. 2020 року Тетяна Стрижевська спробувала себе в жанрі нон-фікшн і написала своєрідний гід загадковими локаціями столиці «Химерний Київ» («Портал»). Авторка розповідає про найвідоміші київські лякачки, химери, загадки і чудеса. Де жив Змій Горинич? На яку гору літали відьми? В яких особняках «мешкають» привиди? Як Оранта вже тисячу років захищає киян? На сторінках цього путівника читач знайде відповіді на ці та багато інших запитань. «Борис, Борисе! Щоденник переселенця» отримала 1 премію у номінації «Дорослі для підлітків. До теми столичного життя підлітків авторка повертається у своєму романі «Кокони».

Немає коментарів:

Дописати коментар