неділю, 16 січня 2022 р.

Маяк на березі дитинства

16 січня 1942 року народився Анатолій Леонтійович Качан — відомий в Україні письменник, твори якого вивчають у школі і широко представлені  в хрестоматії для молодших школярів.   

У творах Анатолія Качана, юні читачі потрапляють у світ очищеної від буденності, умитої ранковою росою краси. А яскраві художні образи в ліричних, ігрових та сюжетних віршах з прикметами сьогодення заохочують до співтворчості, дають можливість по-новому подивитися на звичні явища, відкрити у відомому невідоме.

Дитяча поезія та ігрові твори, вірші-безконечники, загадки, скоромовки і навіть один довготелесий вірш-розіграш: все це у його доробку.

Книги  Анатолія Качана вчать бути допитливими та спостережливими. 

Лауреат літературно-мистецьких премій: ім. Лесі Українки, ім. В. Близнеця, ім. Б. Нечерди, «Київ» ім. Є. Плужника, Корнійчуковської премії, «Джури» В. Рутківського – «за створення високохудожнього образу українського Причорномор’я».  Заслужений працівник культури України. Нагороджений орденом  «За розбудову України» ім. М. Грушевського,  медалями «Просвіта» «Будівничий України» та  «Почесна відзнака» НСПУ.  Має також відзнаки «Відмінник народної освіти» та А. Макаренка. Дійсний член Української Академії оригінальних ідей. Член НСПУ з 1979 року. Щиро вітаємо з ювілеєм!

Немає коментарів:

Дописати коментар