четвер, 27 січня 2022 р.

Голокіст – трагедія і героїзм

27 січня у всьому світі відзначається Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту. Цій трагічній сторінці історії була присвячена година пам’яті «Голокіст – трагедія і героїзм». 

На зустріч до шестикласників СПМШ №16 бібліотекарі запросили учительку історії, волонтерку проєкту вивчення  історії Голокосту Світлану Занько.

Світлана Дмитрівна розповіла дітям про історію трагічної загибелі та героїчного опору єврейського народу в роки Другої світової війни. Цікавою була розповідь про поневіряння і велику жагу до життя єврейського десятирічного хлопчика Романа Левіна. Історія їхнього ровесника, який зумів кинути виклик долі і залишитися живим, щоб розповісти всьому світу про геноцид свого народу, нікого не залишила байдужим.

На зустрічі діти мали можливість подивитися відео-фрагмент спогадів Романа Левіна.

Бібліотекарка Світлана Могорит представила увазі учнів книги, з яких можна дізнатися про долі євреїв у часи Другої світової війни, українців, які незважаючи на смертельну небезпеку, рятували євреїв та їх родини від геноциду та про умови перебування людей у гетто.

Жертвами Голокосту на українських землях стало близько одного мільйона євреїв. Світлана Дмитрівна наголосила, що лише у Білій Церкві було страчено приблизно 4500 чоловік. Це 

 майже 50% єврейського населення міста порівняно з довоєнним періодом.

Такі заходи потрібні, щоб ми розуміли цінність терплячості, взаємної поваги та важливість прав людини.


Немає коментарів:

Дописати коментар