середу, 19 січня 2022 р.

Хвилина довша, ніж віки

21 січня виповнюється 80 років від дня народження Ніни Петрівни Опанасенко – неординарної особистості, легендарної жінки, поетеси, почесної громадянки міста Білої Церкви, лауреатки численних літературних премій, володарки ордену княгині Ольги та пам’ятної медалі «Тим, що здолали долю».

19 січня із членами клубу «Сузір’я» у бібліотеці відбувся вечір поезії «Хвилина довша, ніж віки». Як говорила Ніна Петрівна, поетесою її зробили стіни і книги, а ще – наполеглива праця над словом. Бібліотекаркам пощастило спілкуватися з поетесою за її життя.
Вона хоч і проживала поруч з нашою бібліотекою, та не мала змоги бути частою гостею книгозбірні. Тяжка хвороба скувала її тіло. А ми досить часто бували у неї вдома. Нас об’єднувала любов до поетичного слова, яке неодмінно звучало під час зустрічей. Як реліквію зберігаємо запис авторського читання поезії Ніни Петрівни. ЇЇ голос прозвучав на вечорі і викликав зворушення та щем у присутніх. Читачі переглянули мультимедійну презентацію про життєвий і творчий шлях письменниці, читали її твори. Як пам’ять про Ніну Петрівну лишились книги та спогади близьких людей.

Немає коментарів:

Дописати коментар