четвер, 13 січня 2022 р.

Євгену Чернецькому - 50!

Ім’я Євгена Анатолійовича Чернецького відоме чи не кожному білоцерківцю. Український генеалог, краєзнавець, геральдист, кандидат історичних науки, член Національної спілки краєзнавців, почесний краєзнавець України, доктор гуманітарних наук Польщі. Свої наукові дослідження історії краєзнавець розпочав на початку 1990-х рр. у Білоцерківському краєзнавчому музеї. Він є автором багатьох книг, наукових та науково-популярних публікацій, а також герба і прапора Володарського району та символіки сіл Київщини і Слобожанщини.

Народився краєзнавець 13 січня 1972 року в Білій Церкві, навчався в Київському національному університеті ім. Тараса Шевченка на філософському факультеті, відділенні політології. У 2011 році захистив дисертацію та здобув науковий ступінь кандидата історичних наук.
З 1995 року очолює відділ інформаційно-краєзнавчої роботи Білоцерківської ЦБС ім.П.Красножона.
Краєзнавча наукова діяльність Євгена Анатолійовича отримала гідну оцінку не тільки в Україні. Він нагороджений Медаллю польського товариства «Союз шляхти герба Сас».
У 2001році став лауреатом Білоцерківської міської молодіжної літературно-мистецької премії ім. М. С. Вінграновського.
У 2003 нагороджений Білоцерківською міською літературно-мистецькою премією ім. І. С. Нечуя-Левицького.
Колектив бібліотеки сімейного читання щиро вітає ювіляра. Бажаємо міцного здоров’я, подальших успіхів у роботі та гідної оцінки діяльності на краєзнавчій ниві 

Немає коментарів:

Дописати коментар