понеділок, 20 грудня 2021 р.

Літературні обновки

Наближаються новорічно-різдвяні свята. Пропонуємо вам провести їх не лише за святковим столом, а й за читанням цікавих книжок. Нещодавно фонд нашої бібліотеки поповнився новими різножанровими книгами. Деякі з них пропонуємо вашій увазі.  

Веа Р. Поворот ключа : роман / Рут Веа ; пер.з англ.О.Дятел. – К. : РІДНА МОВА. 2020. – 384 с.

Ровен Кейн випадково натрапляє на вакансію — сім’ї з чотирма дітьми потрібна досвідчена нянька — і надсилає резюме. Отримавши роботу, жінка вражена розкішшю, в якій живе родина Елінкортів. «Розумний будинок», вражаючі панорами Шотландії, щаслива сім’я… Все здається надто бездоганним, щоб бути правдою. І вже наступного дня Ровен потрапляє у справжній кошмар — жахіття, що не піддається логічним поясненням і закінчиться смертю дитини. Пишучи своєму адвокату з тюрми, Ровен розплутує химерні події, що привели її до в’язниці. Жінка визнає, що помилялася, зізнається в брехні й розкриває всі свої таємниці, але переконує — вона не вбивала. Вона не винна. Принаймні, не в убивстві. А це означає, що винний на волі… «Поворот ключа», неперевершений психологічний детектив від Рут Веа – Агати Крісті нашого часу, триматиме читача в напрузі аж до останньої сторінки!

Власенко І. Синдром зародка : роман / Ірина Власенко. – К. : Видавничий дім «Кондор», 2020. – 236 с.

Чи можна винайти правила існування, які зробили б тебе щасливим, навіть якщо на лобі з дитинства написано слово «невдаха»? Дещо дивакувата самотня мамочка двох дітлахів, яка живе в сучасному перенаселеному Києві, намагається це зробити. Ставши свідком самогубства незнайомої жінки, Ліза несподівано розуміє, що пов'язана з нею незбагненною спільністю долі. Щоденник самогубці приводить її у дитячий будинок і відкриває рятівний сенс дивної генетичної аномалії людства — синдрому зародка — хвороби, тотальне зараження якою і здатне зробити нас щасливими.

Дочинець М. Сонце на крисані / Мирослав Дочинець. – Мукачево : Карпатська вежа, 2021. – 216 с.

Риси нашого національного обличчя, нашої ментальності, колективного інтелекту найкраще просвічують через народні приповідки, приказки, прислів'я. Особливо виразний, різьблений профіль у тих, що зродилися, стали на крило в Карпатах, у Шдкарпатті, згодом названого - Закарпаттям. Скільки в цих приповідках розважливості, кмітливості, гострої збитошності, азарту, легкості й глибини думки, лукавства, дотепності й іскрометного гумору, що зблискує, як діамант із попелу! А скільки в них музики - світлої, чистої, простої! Музики в словах, у смислах, образах. Письменник, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка Мирослав Дочинець любовно збирав їх ціле життя. Скарби мудрості Срібної землі склали цю збірку.

Талан С. Де живе свобода : роман / Світлана Талан. – Харків : Книжковий клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2020. – 208 с.

Кохання, що спалахнуло між Віталією та Родіоном було приречене. Вчителька та учень — що тепер люди скажуть? Але ані осуд близьких, ані зневага чужих не спинили почуттів. Та залишатися в цих лабетах було не сила. Закохані наважуються на божевілля — тікати до зони відчуження. Якнайдалі від людей, туди, де вони зможуть збудувати власний химерний рай, відмежований від світу. Але втеча не завжди означає свободу. Бо найстрашніша в’язниця, з якої не можливо втекти — у нас самих…

Цикіна Г. Коли молот зустрічається з ковадлом / Галина Цикіна ; худож.-оформлювач М.С.Мендор. – Харків : Фоліо, 2020. – 266 с.

Студентка Оля випадково знаходить у коморі будинку покійної бабусі Ярини її щоденник і розуміє, що старенька знала шлях до загубленого скарбу. Які небезпечні таємниці приховувала бабця? Чому Олю та її сестру переслідують і намагаються вбити? Більше запитань, ніж відповідей… Але зв’язок минулого із теперішнім значно потужніший, ніж може здатися на перший погляд: він завжди незримо існує у нашому житті й повсякчас допомагає у скрутному становищі. У якийсь момент доля Ярини та доля її онуки несподіваним чином сплетуться в одну, і кожна у свій час намагатиметься не зламатися, опинившись у горнилі боротьби, в якому молот зустрічається з ковадлом…

Шкляр В. Спів Божої пташки : роман / Василь Шкляр. – Харків : Книжковий клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2020. – 288 с.

У годину зневіри і краху надій мусиш зупинитися в пошуках точки опертя. За день до Чорнобильської катастрофи він звільнився з роботи і став непідлеглим митцем. Та чи можна звільнитися від свого минулого? Втекти від втраченого кохання, самотності й фатальних життєвих обставин? На цьому шляху він зустрічає незвичайну жінку, здатну зцілити душу й повернути жагу до життя. Але жереб знову кидає той-таки фатум.

Немає коментарів:

Дописати коментар