неділю, 28 листопада 2021 р.

Сашку Дерманському - 45!

Сьогодні, 28 листопада, виповнюється 45 років талановитому українському поету, письменнику, сценаристу Сашку Дерманському. Щиро вітаємо і бажаємо нових творчих доробок, та зустрічей з шанувальниками- дітлахами. 

Народився знаменитий письменник на Київщині, другим з трьох синів, в родині агронома та вчительки. Школу закінчив у Володарці, згодом вступив до Київського національного педагогічного університету ім. М.Драгоманова, де зосередився на вивченні української філології. По закінченні вишу викладав, працював редактором у дитячому журналі, створив телепрограму "Марійчин кінозал", що виходила на 1+1 до 2018 року.

Свої перші проби пера Сашко робив ще у школі, та можливість надрукуватись отримав у досить дорослому віці, на сторінках журналу "Стежка". Деякий час автор працював під творчим псевдонімом Назар Діброва, Сашко Володарський.

Перша книжка автора вийшла у видавництві "Теза" у 2004 році, це була захоплива казкова повість про вужа Ониська. Загальний творчий доробок письменника складає 31 книжку, його твори входять до шкільної програми для молодшої та середньої школи.

У 2017 році в український кінопрокат вийшов фільм "Сторожова застава", за твором Володимира Рутківського. Сашко Дерманський адаптував сценарій цієї стрічки.




Немає коментарів:

Дописати коментар