четвер, 28 жовтня 2021 р.

Книга пам’яті України розповідає

У цьому році 28 жовтня Україна святкує 77 річницю визволення від нацистських загарбників. З метою вшанування героїчного подвигу і жертовності українського народу в Другій світовій війні у бібліотеці для членів клубу «Сузір’я» проведено годину історичної пам’яті «Книга пам’яті України розповідає». Читачам була надана інформація про вражаючі наслідки військових дій на теренах України. На екрані були висвітлені фрагменти історичних подій визволення українських територій. Представлені на виставці книги викликали інтерес у присутніх, вони долучились до активного діалогу з бібліотекарем, тому що Друга світова війна торкнулася кожної української родини.

У 1941–1945 роках саме на території України ключові битви відбувалися протягом 40 місяців – із 22 червня 1941 року до кінця жовтня 1944 року. За підрахунками істориків, під час окупації понад два мільйони українців було вивезено для примусової праці до Німеччини, було зруйновано понад 700 міст і 28 тисяч сіл, близько 10 мільйонів людей залишились без даху над головою, знищено понад 16 тисяч промислових підприємств. 

Ми пам’ятаємо усіх героїв, чия боротьба, самовіддана праця і героїзм сприяли звільненню України від нацистів. У серці кожного жива пам'ять про неоціненний внесок українців у спільну перемогу в цій жахливій війні.

Немає коментарів:

Дописати коментар