середу, 20 жовтня 2021 р.

Негативна дія медіанасильства

У наш вік інформаційних технологій, потік різнобічної інформації наскільки великий, що у ньому важно зорієнтуватися навіть дорослим, а дітям – це майже не під силу. Працівники бібліотеки-філії №9 сімейного читання завітали до БЗШ №6 та провели для учнів 7-Б класу (класний керівник Т.В.Омельченко) інформ-тайм «Негативна дія медіанасильства». Дослідження доводять: діти шкільного віку, які переглядають по телебаченню чи в Інтернеті сцени насилля і жорстокості – стають агресивніші. Все це сприяє розповсюдженню дитячого булінгу. Бібліотекар Світлана Могорит розповіла семикласникам про найактуальніші аспекти насильства над дітьми, причини та наслідки шкільного боулінгу та поняття кібербулінгу.

З розповіді Жанни Харченко учні дізналися, які загрози для них приховує Всесвітня мережа та які є основні правила безпечної роботи в Інтернеті. А ще про культуру спілкування у соціальних мережах, що таке «правило білборду» та яку інформацію не варто публікувати у відкритому доступі.    

Цікавим для дітей виявився тест на Інтернет-залежність, за результатами якого бібліотекарі порадили дітям більше часу займатися улюбленими справами, більше спілкуватися з батьками та друзями, відвідувати різноманітні гуртки та секції, а найкраще – читати книги.

Немає коментарів:

Дописати коментар