середу, 29 вересня 2021 р.

Трагедія Бабиного Яру

29 вересня - 80-ті роковини трагедії Бабиного Яру працівники бібліотеки провели для учнів 6-Б та 8-Б класів БЗШ №6 годину історичної пам’яті «Трагедія Бабиного Яру – в серці українського народу».

Давнє урочище у Києві набуло сумної слави у XX столітті. Під час Другої світової війни Бабин Яр став місцем масових розстрілів мирного населення. Про причини ненависті нацистів до євреїв та про події того трагічного періоду розповіла дітям бібліотекар Юлія Харченко. За два дні, 29 і 30 вересня, 1941 року тут розстріляно до 34 тисяч євреїв. У Бабиному Яру страчували людей за національною ознакою – ромів, караїмів, євреїв, які намагалися сховатися, а ще – заручників, яких брали під час облав, душевнохворих, радянських підпільників, українських націоналістів та всіх інших, хто чимось не догодив окупаційному режиму. Загалом, за оцінками науковців, у Бабиному Яру страчено і поховано до 100 тисяч осіб.

Зав. сектором Світлана Могорит продемонструвала документальне відео тих жахливих подій та розповіла про сучасний меморіал жертвам Бабиного Яру. Діти мали змогу почути поетичні твори та переглянути літературу запропонованої тематики.


Немає коментарів:

Дописати коментар