неділю, 22 серпня 2021 р.

Блакить і золото на нім переплилися

Щорічно, 23 серпня, на загальнодержавному рівні відзначаємо День Державного Прапора України. Державний  Прапор є  символом нашої країни, втіленням національної єдності, честі та гідності, традицій державотворення, історії та сьогодення. Дорогі серцю синьо- жовті кольори державного знамена символізують чисте небо і безмежність пшеничного поля України.

Такий прапор вперше замайорів у червні 1848 року на міській ратуші Львова. Протягом ХХ століття наш прапор пройшов шлях народного визнання й юридичного оформлення. Важливі події українського державотворення, боротьби за свободу країни, акції протесту та непокори відбувалися під національним стягом. За комуністичного тоталітарного режиму український прапор символізував спротив. 

4 вересня 1991 року, вже після проголошення незалежності України,  національний синьо-жовтий прапор було піднято над Верховною Радою України. 

28 січня 1992 року Державний Прапор України був затверджений Верховною Радою України. 

Сьогодні, у час, коли українські воїни захищають рідну землю, виборюючи її суверенність та недоторканість на Сході України, саме Державний Прапор України є постійним супровідником бійців і на передовій, і в тилу. Ми навчилися поважати себе й любити свою державу, ідентифікуватися серед інших як справжні українці, патріоти, а Державний Прапор України став незмінним символом української незалежності та свободи.

Немає коментарів:

Дописати коментар