пʼятницю, 9 липня 2021 р.

Кроки Незалежності: 2008 рік

У 2021році Україна святкує 30-річчя Незалежності. До цієї дати у повідомленнях під хештегом #кроки_Незалежності разом згадуємо події, які творили історію України

Чим запам’ятався 2008 рік:

🇺🇦 Новий рік для українців починається з отримання так званої «Юлиної тисячі». Це передвиборна обіцянка Юлії Тимошенко: кожен громадянин, який пред’явить ощадну книжку Ощадбанку СРСР отримає тисячу гривень.

🇺🇦 16 травня • Після чотирнадцяти років переговорів Україна стала 152-м членом світової Організації Торгівлі (СОТ), що спростило доступ українських товарів до світових ринків і дало можливість розпочати з Європейським Союзом переговори про укладення Угоди про асоціацію.

🇺🇦 17 травня • У прямому нічному ефірі телеканалу «Інтер» названо переможця телепроєкту «Великі Українці». На це звання претендувало 14 тисяч осіб, за яких було віддано понад 800 тисяч голосів. Перші три місця зайняли Ярослав Мудрий, Микола Амосов та Степан Бандера.

🇺🇦 28 червня • Компанія Google запустила багатомовну соціальну мережу Google+, яка у січні 2013 року із майже півмільярдом користувачів стала другою за популярністю у світі.

🇺🇦 З середини 2008 року світова криза, яка розпочалася зі Штатів, в Україні відгукнулася проблемами в банківській системі. Курс долара з 4,5 грн. підскакує вдвічі і на деякий час зупиняється на позначці 10.

🇺🇦 12 вересня • У Харкові відбувся перший в Україні концерт Queen, яким почався європейський тур групи в рамках акції боротьби зі СНІДом.

🇺🇦 8 жовтня • Президент України Віктор Ющенко в телезверненні оголосив про припинення діяльності Верховної Ради шостого скликання та проведення дострокових парламентських виборів 7 грудня.

🇺🇦 11 жовтня • У Берліні Віталій Кличко переміг Семюеля Пітера і після чотирьох років перерви в професійній кар'єрі повернув собі пояс чемпіона за версією WBC.

🇺🇦 23 жовтня • Європарламент визнав Голодомор злочином проти людяності і висловив співчуття українському народу.

🇺🇦 22 листопада • В Україні за участю Президента Віктора Ющенка пройшли масштабні заходи зі вшанування пам`яті жертв Голодомору 1932-1933 років. Зокрема, в Києві відкрито Меморіал пам'яті жертв Голодоморів. Пам'ятники пам'яті відкрито в Одесі, Вінниці, на Сумщині обласний меморіал в селі Піски. В Україні оголошено Загальнонаціональну хвилину мовчання.

🇺🇦 25 листопада • У Дрездені на Всесвітній шаховій Олімпіаді українська збірна нагороджена «Кубком Нони Гаприндашвілі» за кращий сумарний результат жіночої та чоловічої команд.

Немає коментарів:

Дописати коментар