понеділок, 24 травня 2021 р.

А парк такий чарівний, як у казці

24 травня – Європейський День парків

Європейський День парків був проголошений Федерацією ЄВРОПАРК. Це організація, яка об’єднує природні території, що перебувають під охороною у 36 європейських країнах. Цей день вперше був відзначений у 1999 році, нині його святкують щороку по всій Європі. Ця дата була вибрана не випадково – саме 24 травня 1909 року в Швеції був створений перший з дев’яти Європейських національних парків.

Серед сотні різноманітних парків Європи хочемо розповісти про один з незвичайних – Грюнер-Зее (Grüner See), що розташований в Австрії.

Цей парк, розміщений в австрійському містечку Трагоесс, дивний насамперед тим, що взимку – це звичайний парк з розбитими клумбами та алеями. Люди приходять сюди, щоб посидіти на зручних лавочках, влаштувати пікнік і помилуватися приголомшливим видом на гори і на озеро, вода в якому має незвичайний зелений відтінок. Але влітку унікальне озеро Грюнер Зее розливається і рівень води в ньому піднімається з двох метрів до десяти. Тоді парк повністю ховається під водою.

У цей час сюди з усіх кінців світу з’їжджаються дайвери. Мабуть, це єдине місце у світі, де можна побачити звичний світ під водою. Всі рослини, паркові доріжки і лавки опиняються під водою, а туристи з аквалангом плавають серед них. У цей час серед наземної рослинності в кристально-чистій воді плавають невеликі рибки. І так триває до осені.

Немає коментарів:

Дописати коментар