пʼятницю, 12 березня 2021 р.

Кроки Незалежності

 Продовжуємо #Кроки_Незалежності

Згадуємо 1995 рік.
1995 – НАЙКРИМІНАЛЬНІШИЙ рік 90-х. За офіційними даними в країні сталося 641,8 тисяча злочинів
Новий 1995 рік українці святкують під гуркіт канонади: вперше новорічну ніч українське небо розтинають святкові феєрверки.
1 квітня. В присутності міністра оборони США Вільяма Перрі в Україні почато демонтаж і знищення ядерного озброєння.
27 травня. На будинку Київської міської ради встановили древній герб, який повернули місту рішенням міської ради 18 квітня 1995 року, і на щоглі перед фасадом будинку Київради підняли прапор із зображенням архістратига Михаїла — небесного покровителя Києва.
У травні починається процес, який ставить формальну крапку у народженні нашої держави. На четвертому році незалежності ми нарешті починаємо отримувати синеньку «книжечку» – паспорт громадянина України.
14 липня 
під час прогулянки у ботанічному саду помирає Святійший Патріарх Київський і всієї України-Русі Володимир. У вівторок, 18 липня, під час похорону Патріарха, відбулися сутички з міліцією і підрозділом «Беркут». Кийками били всіх без розбору, пускали сльозогінний газ, не даючи можливість поховати Святійшого у Софіївському Соборі. Цей день ввійшов в історію, як «кривавий вівторок».
21 серпня. У Лондоні підписано документи про передачу Україні британської антарктичної станції «Фарадей», яку перейменували на «Академік Вернадський».
Починаючи з 17 вересня, п’ять найближчих років українські підлітки звірятимуть свої музичні смаки з «Територією А». Головною зіркою проєкту стає Юрко Юрченко. Відповідно до опитування «Мистецькі вершки року» найпомітнішою постаттю в сучасній українській музиці названа Ірина Білик.
24 вересня. Україна відхилила пропозицію президента Білорусії Олександра Лукашенка про створення митного союзу з Білорусією і Росією.
15 жовтня – вибух у Донецьку під час футбольного матчу стане хрестоматійним зразком кримінальних війн середини 90-х років.
31 жовтня рішенням Верховної Ради Україна приєдналася до Ради Європи.
3 листопада
 "АвтоЗАЗ" призупиняє поставки легкових автомобілів на внутрішній ринок, водночас починаються переговори з корейською фірмою «Daevoo». Завдяки спільному підприємству через деякий час в Україні почнуть збирати машини економ-класу – «Сенс» і «Ланос»
Під кінець року українці не уявляють своє життя без комерційних кіосків. Типовий асортимент – запаяна у вакуумну упаковку сирокопчена ковбаса, плавлений сир, шоколадні цукерки. Все здебільшого польського виробництва й невідомо якого терміну придатності. З’являються бульйонні кубики «Maggi» та «Gallina Blanca», різнокольорові густі лікери, імпортне шампанське і хімізовані розчинні напої з барвниками, які дуже часто рекламуються: «Просто додай води».

Немає коментарів:

Дописати коментар