понеділок, 15 березня 2021 р.

Кроки Незалежності: 1996 рік

28 травня. Павло Лазаренко призначений прем'єр-міністром України, який став наймолодшим очільником уряду незалежної України.


1 червня. З України до Росії перевезено останні ядерні ракети, в результаті чого країна остаточно отримала статус без'ядерної держави в обмін на ядерне паливо для атомних електростанцій, яке повернулося після переробки ракет, і гарантії від Росії та США своєї безпеки та територіальної цілісності. Остання шахтно-пускова установка міжконтинентальних твердопаливних ракет була ліквідована в Україні в 2001 році.


З 19 липня по 4 серпня перші Літні Олімпійські ігри, на яких Україна виступала як незалежна держава. 18-річна гімнастка Лілія Підкопаєва вражає публіку. ЇЇ подвійне сальто вперед з поворотом досі не зміг повторити жоден гімнаст. У неї 2 золоті і 1 срібна медаль. Молодий боксер Володимир Кличко став першим європейцем в історії, що завоював олімпійське золото з боксу у надважкій вазі.


25 серпня. Президент України Леонід Кучма підписав указ «Про грошову реформу в Україні», якою з 2 по 16 вересня з обігу була вилучені купоно-карбованці і введена нова повноцінна валюта – гривня та її сота частина – копійка.

Немає коментарів:

Дописати коментар